Kína

Divide et impera

Oroszország és Kína. Posztkommunizmus és kommunizmus-szocializmus. Két világhatalom, eltérő fejlődési és történeti mutatókkal, sajátos jövőképpel. Egy közös pontja mégis van a két országnak: lassú és csendes birodalomépítés. Ki ne emlékezne a 2014-es orosz-ukrán konfliktusra, a Krím annektálására és Donyeck hősies küzdelmeire. Az orosz vezetés már akkor megmutatta mire is képes katonai erővel, nyomásgyakorlással tervei elérésében.

[ Tovább... ]

A Selye János Egyetem hallgatója képviselte Szlovákiát Kínában

World Lesiure Games – játék, határok nélkül… A World Leisure Világszervezet idén szeptember 12. és 21. között, Kínában szervezte hagyományos sporteseményét, a World Lesiure Games-t. A Selye János Egyetem óvópedagógus hallgatójának, Dolezsa Zsuzsannának jutott az a megtiszteltetés, hogy a szabadidős világjátékokon Szlovákiát, s egyúttal az alma materét képviselhette és népszerűsíthette.

[ Tovább... ]

A Selye János Egyetem hallgatója képviseli Szlovákiát

A World Leisure Világszervezet idén Kínában tartja a sporteseményt A Selye János Egyetem Testnevelés Tanszékének vezetője, Dobay Beáta is tagja a World Leisure Világszervezetnek. E kapcsolat jóvoltából idén Dolezsa Zsuzsanna harmadéves óvópedagógus hallgató képviselheti Szlovákiát a Kínában megrendezendő szabadidős világjátékokon. Dolezsa Zsuzsanna egy fiatalokból álló csoport tagja lesz. Erre az eseményre egy óriási stadion épült

[ Tovább... ]