Felállt az új SJE HÖK elnökség

Május elsejével kezdetét vette Konkoly Attila, a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzat március 22.-én megválasztott elnökének mandátuma.

Az elnöki mandátum mellett így tisztségébe lépett Konkoly Attila elnöksége is, a gazdasági ügyekért felelős elnökségi tag Jakab Csaba, a hallgatói ügyekért felelős elnökségi tag Tóth Krisztián, a kommunikációért felelős megbízott elnökségi tag Csicsay Imre, illetve a  rendezvényszervezésért felelős megbízott elnökségi tag Szabó Dávid lett.

Az új elnökség nagyobb hangsúlyt kíván fordítani a hallhatókkal való hatékonyabb kommunikációra, illetve a külkapcsolatokra is, mely területen Kárpátalja felé orientálódik az új elnökség. A hatékonyság bizonyítéka, hogy a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szervezetével a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata már fel is vette a kapcsolatot. Azért esett a választásuk Kárpátaljára, mert a Kárpát-medence magyarlakta régiói közül ezen a területen a legrosszabb a magyarok, egyúttal a magyar diákok helyzete, és az új elnökség meg szeretné találni azt a területet, ahol segítségére lehet az ungvári diákszervezetnek.

Célkitűzések között szerepelt az Ász, a komáromi egyetemisták lapjának nyomtatott változatának újraélesztése, amely a héten jelenik meg idén második alkalommal, követve a havi bontást.

Konkoly Attila nyilatkozata szerint az elnökség megy tovább a megkezdett és kitaposott úton, és hálával tartozik mindazoknak, akik biztosították, hogy a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata eddig is jól és hatékonyan működhetett, illetve hogy teljes nyugalomban kerülhet sor az elnöki mandátum átvételére.