Harley szív az amerikai sportgépekben – Buell – 3. rész

3. rész – Buell 2000-ben

A második millennium eljövetelével sem változtak sokat a Buell által gyártott motorkerékpárok. 2000-ben a vállalat öt modellt gyártott ebből négy csak külsőleg tér el. Egy klasszikus tündérmeseként is felvázolhatnánk ezt az időszakot. Ugye a mesékben is ismétlődnek a dolgok, van háromfejű sárkány, királyfi, királykisasszony. Hát a Buellnél sincs másként, itt is maradnak a bevált a motornál. Négy modellben megjelenik a 88-90 lóerős, 1199 köbcentiméteres, kéthengeres, négyütemű V-motor. A cég maradt az elől-hátul egytárcsás fékrendszernél, a fogasszíjnál. Igazából a négy modell kipufogórendszere is szinte egyforma, hát ugye ami bevált azon minek is változtatni. Jogos.

Buell X1 RS 2000

Motoros_cikk_3_01Elég csekély létszámban gyártották, Németországba is csak 75 darab érkezett. Ez a motor csakis festésben különbözött a Lightning X1-től. Két fehér sáv ment végig az első sárvédőtől, a szélelterelőn, a tartályon keresztül a hátsó spoilerig. Kapott egy bemart felületű lábtartót a pilóta és az utas így egy egész sportos hangulatot kölcsönzött a gépnek. Igazából, ha ránézünk akkor kimondottan egy „naked bike” stílusát adja vissza. S igen ez az egyik modell, amelyre igazak a cikk elején leírt motor adatok.

Lightning X1

Motoros_cikk_3_02Az X1 az S1-nek egy továbbfejlesztett változata melyet az előző részben említettem. Kicsit egyszerűsítettek a motoron így javult a szerelhetősége. Javítottak a rugózáson, lökéscsillapításon és feljebb emelték a teherbírását. Nagy újdonságot jelentett viszont, hogy a modell egy elektromos benzinbefecskendező rendszert kapott, amely nagy előnyt jelent.

Motorilag felhasználták a 1199 köbcentis, 88 lóerős, négyütemű V motort s így egy nagyszabású naked gép került a piacra. Nem volt személyes tapasztalatom ezekkel a motorkerékpárokkal, viszont én hiányolom elölről a dupla féktárcsás kivitelezést. A teljesítményhez keveslem az egy tárcsát.

Thunderbolt S3T

Motoros_cikk_3_03Külsőleg nagyon hansolít az S2-höz ez a motor. Viszont motorilag az S1-hez áll közelebb. A gépezet kapott egy nagyon helyes lámpaburkolatot szélelterelővel. A visszapillantó tükrök is itt kaptak helyet. Ez egy kicsit túrásabbá teszi így az ember nem csak az egyszerű naked bike-ot látja benne. Egy felspécizett Evolution V2, négyütemű motor dübörög benne, mely ellátja a feladatait. Így átadja a 90 lőerős teljesítményt.

X 1 Ice

Motoros_cikk_3_04Az X 1 Ice a Lightning X1-nek egy nagyon elegánsra, nagyon exkluzívra tervezett modellje. A burkolata nem változott, metál ezüstszínezést kapott s karcsúsított lábtartókat kapott. Annyival lehet másabb, hogy a klasszikus naked bike-os kormányból egy enyhén törött, csutkásított kormányt van benne, amely adhat vissza egy café raceres érzetet.  Szintén marad a 90 lóerő és az 1199-es V motor négy ütemmel.

Buell Blast

Motoros_cikk_3_05Meglepetés motor 2000-ből. Ez volt az igazi újdonság a cégtől. Az első három gyártási évben több mint 10 ezer példány került belőle piacra. Ez egy igazi kis tanuló motor. A Buell megtartotta a naked stílust, meghagyta a fogasszíjat és az elöl s hátul egytárcsás megoldást. A gépezetet egy 492 köbcentis, egyhengeres négyütemű motor hajtotta. 34 lóerős teljesítményre volt képes. Azt kell, hogy mondjam ezek után már változatosabbak lettek a Buell motorkerékpárjai, de erről majd a következő részben.

A következő részben: Buell 2005-ig

Károly Zsolt

 

Felhasznált irodalom:

1000 motorkerékpár – történelem, klasszikusok, technika; 2006 Alexandra könyvkiadó; ISBN 963 369 910 X