Megújulás

Egyszer mindig eljön az az idő, amikor tovább kell lépnünk valahonnan. Úgy érzem, nekem az Ásznál most jött el az idő, hogy egy új, fiatal és tehetséges embernek engedjem át a főszerkesztői helyet az egyetemi lap élén. Ő pedig nem más, mint Leczo Bence, aki az elmúlt hónapokban már megmutatta, hogy nem csak, hogy képes az egyetemi lap szerkesztőségében aktívan dolgozni, de képes, ha kell akár maga is betölteni azt a hiányt, ami már évek óta betöltetlen volt: kiadni mindenféle előzetes tapasztalatok és segítség nélkül a nyomtatott Ászt.

Jómagam a szerkesztőség felelős tagjává még 2014 márciusa környékén kerültem, akkor még főszerkesztő-helyettesi tisztségben. A lap főszerkesztőjeként 2015 elejétől dolgoztam, ekkor merült fel a lap anyagi és egyéb okokból történő online magazinná alakítása, mely az év őszén meg is történt.

A szerkesztőségben nyomban csatlakozott Bence, aki nem nyugodott bele abba, hogy a sok éves újság megszűnjön fizikailag létezni. Miután a támogatásunkat megkapta, Bence neki is látott az újság elkészítésének, szerkesztésének, és lám: pár napon belül már a nyomtatott példányok is a kezünkben voltak. Ekkor még egy plusz ígéretet is kaptunk, hogy a lap kiadásra kerül még egyszer a vizsgaidőszak előtt. Kicsit hitetlenkedtünk, de így is lett.

Ekkor már tudtam, hogy ideje átadnom a stafétát és egy olyan ember kezébe adnom, aki újra fel tudja támasztani hamvaiból az egyetemi újságírást és az újságot is.

2016. szeptember 28-án át is adtam a főszerkesztői tisztséget Bencének, akinek ez úton is kívánok sok sikert az újsággal és bízom benne, hogy az eddigi sikerei csak növekedni fognak és az Ász a sok évvel ezelőtti fényében fog ragyogni – már, ha egy újság tud ilyet.

Csicsay Imre