XIII. Komáromi Egyetemi Napok – kedd

XIII. Komáromi Egyetemi Napok keddi napján megrendezésre került a már megszokottá vált véradás 8:00-ás kezdéssel, ám idén a megszokottól eltérően nem a kórházban, hanem az egyetem Konferenciaközpontjában került megrendezésre. Rengeteg hallgató és tanár is részt vett a véradáson, ezzel sok-sok életet megmentve. A segíteni vágyók 10:30-ig jelentkezhettek vért adni.

Eközben 9:00-tól ellátogatott hozzánk Dr. Szilágyi Péter, Magyarország nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Előadására a Konferenciaközpont Aulájában került sor, rengeteg érdeklődőt bevonzva. Beszédében kitért főként a felvidéki helyzetre, különböző pályázatokra, melyek a felvidéki vállalkozók és fiatalok megsegítésére szolgálnak. Részletes beszámolót tartott arról, hogy pontosan mennyi pályázati pénzt is szánnak Felvidék, illetve a többi magyarlakta terület számára.

Ezek után, 11:00-ás kezdéssel A hallei pietizmus hatása a reformációra c. tárlat megnyitójára került sor, melyet a Református Teológia Kar dékánja, Mgr. Lévai Attila, PhD. vezette le. A tárlat 21 db roll-upból áll, melyeken az érdeklődők megtekinthették többek közt Martin Luther és a reformáció történetét, vallási átalakulást a 17. századi Európában, August Hermann Francke (1663-1727) történetét, a hallei pietizmus kibontakozását.
10:30-tól  a Konferenciaközpont Aulájában levetítésre került az In Vivo című film, mely Selye Jánosról, illetve az általa kidolgozott stresszelmélet kutatásáról szól, amelyet Dr. Filakovszky János, Dr. Strédl Terézia illetve Kállai Jolán interaktív előadása követett, melyben a hallgatókat ért stresszről volt szó. Az előadást megelőző napokban a hallgatók által kitöltött kérdőív is kiértékelésre került, mely alapján a hallgatókat rengeteg stressz éri.
A Tanárképző kar sem maradt előadás nélkül, 13:00-ás kezdéssel tartottuk meg Újságíró délután elnevezésű eseményünket. Az előadás témái többek közt a közrádió és annak hatása a hallgatóira, olyan kérdéseket feszegetve, hogy a mai világban, az internet korában, érdemes e még próbálkozni, új műsorokat kitalálni. Milyen funkciója van a zenének a rádiós műsorkészítésben valamint a közszolgálati értékek felmutatása a kulturális rádióműsorokban, ezen belül elsősorban a Rádiószínház hangjátékaiban.

Míg a Tanárképző Karon tartott előadás zajlott, a Konferenciaközpontban 13:30-as kezdéssel, párhuzamosan a Wolf Gábor a Marketingkommandó alapítója tartotta előadáson a vállalkozókat vagy a vállalkozni vágyókat célozta meg. Előadása fókuszában az volt, hogy hogyan lehet sikeresen reklámozni a vállalkozásod, több ügyfélre, vásárlóra szert tenni ezáltal.

Az előadásokat a 14:30-kor kezdődő „Start Yout Business” Road Show zárta, melynek a témája “Kezdőlépések saját válallkozás létrehozásánál és cég bővítésekekor”. PhDr. Antalík Imre, az SJE GTK Közgazdaságtan Tanszék vezetőjének, és Solti Előd, a Solti & Partners Consulting ügyvezetőjének köszöntője után Kiss Gergely, az Attrecto Smartphone Solutions tulajdonos vezérigazgatója, valamint Leskó Norbert, a MiniCRM – kezedben az értékesítés társalapítója tart előadást az érdeklődőknek. Ezután egy kerekasztal-beszélgetés erejéig szakértőinkhez csatlakozik Dr. Budai Judit, a Szecskay Ügyvédi Iroda partnere, Czirják László, az iEurope Group partnere, továbbá Kozáry Vilmos, és Solti Előd, az AmCham Társaságirányítási és Átláthatósági Bizottságának tagjai.

A sok előadás után, 18:00-ás kezdéssel sor került a minden évben megrendezésre kerülő pókerbajnokságra ezúttal egy új helyszínen, a Life Tilt Pokerben. Rengeteg érdeklődő vett részt a versenyen, mindenki bízva a szerencséjében.
A napot végül 20:00-ás kezdéssel a már-már kultikussá vált Művészetek éjszakájazárta ismételten a Komáromi Pince Kluban. Az esemény rengeteg kiállítót vonzott, akiknek lehetőségük volt műveiket kiállítani, legyen az szobor, festmény vagy fotó. Ezenkívül különböző művészeti előadásokra is sor került, melyet Borsó Ákos nyitott meg.