XIII. Komáromi Egyetemi Napok – szerda

A XIII. Komáromi Egyetemi Napok szerdai napja a hagyományokhoz híven a tudományosság jegyében telt. Hétfő reggel 8:45-kor vette kezdetét a Tudományos Diákköri Konferencia ünnepélyes megnyitója Bukor József, a Selye János Egyetem tudományosságért felelős rektorhelyettesének beszédével, majd kilenc órától a szekcióülések vették kezdetüket. Közel 35 hallgató mérettette meg magát különféle tudományos témákkal öt szekcióban. A természettudományi szekció Szenczi Mária, a történettudományi szekció Nagy Tibor, a nyelv- és irodalomtudományi szekció Vida Barbara, a gazdaságtudományi szekció Sánta Kamilla, míg a teológiai szekció Deminger Orsolya személyében hirdetett győztest.

A Tudományos Diákköri Konferenciával párhuzamosan az Egyetemi Könyvtárban lehetett kipróbálni az immáron népszerű szabadulós játékok mintájára létrehozott Keresd a patkányt! Elnevezésű játékot. Ez a program sok vidám percet és fejtörést ígért, ám aki lemaradt róla, annak sem kell aggódnia, hiszen a holnapi nap folyamán reggel nyolctól este ötig a játék továbbra is igénybe vehető az Egyetemi Könyvtárban.

Este öt órától aztán kissé lazább rendezvénysorozat következett a hagyományosan a Ramszesz bárban tartott biliárdversennyel. A 11 kéttagú csapat közül éppen a Szépfiúk nevű csapat bizonyult a legsikeresebbnek, így ők könyvelhették el az első helyet.

A szerdai napot a Játékok éjszakája zárja a Danubiusz kollégium nagytermében.